A hup.hu oldalon bloggolok időnként. Sajnos a vázlat lehetőségének hiánya miatt hosszabb bejegyzést készíteni körülményes. Minden változásnál, a topiclista elejére kerül a bejegyzés, ezzel csak idegesíteném az ottani közönséget. Nem akarom.

LinuxUser

A domain 2002.10.10.-én regisztráltam, egy korábbi projektem (suseuser.hu) folytatásaként. Annak idején portál jellegű volt ez az oldal. Szándéka szerint segítette volna a kezdőket. Ez időtájt a Linux-ot használó emberek elefántcsonttoronyban laktak. Egyszerű kérdésekre a legtöbb válasz rtfm vagy pebkac volt. Ez többeknek fájt. Ha már forráskód free, akkor legyen a tudás is az. Akkoriban több Linux-os témájú, portál jellegű oldal volt a hazai neten, mint napjainkban (2023). Egy portált üzemeltetni hatalmas munka, ahol hírekkel kell szórakoztatni a felhasználókat. Az ilyen oldalakból hamar kifogy a lendület.

Talán most elviselhetőbb lesz számomra a teher, hogy blogként kívánom használni a domaint. Nincs az a nyomás, hogy napi szinten kell kb 2-5 hír, különben elmegy az olvasó. Amikor van miről, akkor írni fogok. Leginkább csak hangosan gondolkodom, összefoglalva a látottakat és tapasztaltakat magamnak, meg akit még érdekel. Nem fogok ragaszkodni a Linuxos témákhoz. Írok arról, ami engem foglalkoztat vagy csak megfigyelésre méltónak tartom.

Oregon

2023.04.25