| by Oregon | No comments

Hikvision – Hiwatch

Az alábbi bejegyzést azért készítem, hogy a kedves olvasót megkíméljek attól a szopórollertől amivel ma két órát utaztam.

Korábban Axis felhasználó voltam, de ma már nagyon pazarló életet kell ahhoz tolni, hogy az ember márkahű maradjon. Emiatt kb. két éve amikor kamerát kerestem vettem egy-egy db Dahua-t és Hikvision-t, azokból is az alsóbb polcos kategóriákat tesztre. Ezt követően Dahua mellett döntöttem, mert azt legalább már akkor is lehetett használni Linuxon, igaz kis kínlódással. A Hikvision félreraktam.

Ma korán bejöttem a céghez, amikor bementem a szerverszobába, megláttam a Hikvisont félredobva a polcon. Gondoltam, akkor ezt kézbe veszem és befrissítem, megnézem miért raktam félre. Rákerestem a modellre, elsőre megtaláltam az alábbi oldalt:
https://www.hikvision.com/hk/products/IP-Products/Network-Cameras/HiWat…

És innen megkezdődött a szopásom. Az oldalon lévő firmware-nek semmi köze nincs a termékhez. Oké, semmi gond, van itt kitartás. Ugyanis ekkor még én kis naiv azt hittem egy Hikvison termékhez a firmware a Hikvision valamelyik oldalán lesz elérhető. kb 2 óra szopás utána kiderült tévedtem.

Ez bár Hikvision termék, de a képen látható az albrand, HiWatch néven. A Hikvision volt olyan aranyos, hogy csinált egy másik weboldalt is Hi-Watch néven.
https://www.hi-watch.eu/en-us/product/1605/4-0-mp-ir-network-dome-camera

Igen, jól látod ezen az oldalon nem leled a firmware-t. Nem baj, szakmai fórumok elő, kiderült regisztrálni kell egy másik oldalra a https://portal.hiwatch-europe.eu/ -t és már hozzá is férsz a firmware-hez, ami ugyanaz amivel leszállították anno a terméket. Tehát a kamerához nincs semmilyen friss firmware, a felületét kizárólag Internet Explorer-rel lehet használni. Ehhez virtualizált W10-et elővettem, és Edge-t átállítottam Explorer módba.

Még friss az élmény, de nagyon úgy érzem bátran kijelenthetem, hogy ettől a cégtől semmit sem fogok venni a jövőben.